Kiełbasa wiejska z Podstolic
Tradycyjna receptura. Kiełbasa w osłonce naturalnej z jelita cienkiego, lekko pomarszczonej z charakterystycznym oczkiem w przekroju i galaretką. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
składniki:
mięso wieprzowe, mięso wołowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa wieprzowego i 10 g mięsa wołowego, sól kamienna, przyprawy naturalneCechy charakterystyczne
- kiełbasa wieprzowo - wołowa
- średniorozdrobniona
- wędzona tradycyjnie
- pieczona
- „szare oczko”
- galaretka
- okres i warunki przechowywania: 21 dni, w temperaturze 2 - 8°C
Certyfikaty, nagrody, wyróżnienia
- Produkt lokalny z Małopolski
- Jakość Tradycja
- Kulinarne dziedzictwo
- Lista Produktów Tradycyjnych
- Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smak Regionów
- Perła 2015