Tajniki wyrabiania wędlin w firmie Gawor Wędliny zostały przekazane z ojca na syna, dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne metody produkcji oparte między innymi na naturalnym wędzeniu drewnem i starannym doborze przypraw.

Nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów, co decyduje o niepowtarzalnym smaku i aromacie naszych wyrobów. Dbamy o różnorodność asortymentu.

Grono naszych Klientów poszerza się nieustannie, co daje nam dużą satysfakcję i mobilizację do dalszego działania. Stawiamy sobie za cel wyrabianie dla Państwa wędlin najwyższej jakości, opartych na tradycyjnych recepturach ponieważ zależy nam na zdrowiu naszych Klientów.

Kiełbaski podstolickie

Kiełbasa wieprzowa, drobnorozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce jadalnej, do spożycia po ugotowaniu.

Skład:
mięso wieprzowe (90%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbaski podstolickie

Parówki z Podstolic

Parówki wieprzowo-wołowe, drobnorozdrobnione, wędzone tradycyjnie, parzone.

Skład:
mięso wieprzowe (70%), mięso wołowe (20%), woda, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy

Parówki z Podstolic

Pasztetowa wiejska

Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona - tradycyjny smak.

Skład:
mięso wieprzowe (75%), wątroba wieprzowa (10%), woda, bułka pszenna, sól, przyprawy naturalne

Pasztetowa wiejska

Kiszka z Podstolic

Wykonana według tradycyjnej receptury z zawartością kaszy jęczmiennej. Wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i...

Skład:
podroby (40%), tłuszcz wieprzowy (20%), woda, kasza jęczmienna, cebula, sól, krew wieprzowa, przyprawy naturalne

Kiszka z Podstolic

Polędwica z ognia

Polędwica wieprzowa, marynowana tradycyjnie w zalewie, wędzona tradycyjnie, gotowana.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Polędwica z ognia

Słonina wędzona

Produkt wieprzowy, marynowany w tradycyjnej zalewie, wędzony tradycyjnie

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Słonina wędzona

Kiełbasa Piaszczańska

Kiełbasa piaszczańska, wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, pieczona nawiązująca tradycją do najlepszych wędlin z Piasków koło Krakowa....

Skład:
Mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa, sól kamienna, przyprawy naturalne

Kiełbasa Piaszczańska

Żeberka wędzone

Żeberka wieprzowe, marynowane w tradycyjnej zalewie, wędzone tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Żeberka wędzone

Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa biała przygotowana według tradycyjnej receptury.

Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa wiejska z Podstolic

Tradycyjna receptura. Kiełbasa z charakterystycznym oczkiem w przekroju i galaretką. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...

Skład:
mięso wieprzowe, mięso wołowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 115 g mięsa wieprzowego i 10 g mięsa wołowego, sól...

Kiełbasa wiejska z Podstolic

Baleron gotowany

Baleron wieprzowy, marynowany tradycyjnie w zalewie, wędzony tradycyjnie, gotowany. Soczysty i kruchy wyprodukowany według tradycyjnej...

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu wyprodukowano ze 125 g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Baleron gotowany

Szynka Podstolego z nogą

Legendarna szynka marynowana w całości z kością, w zalewie ziołowej. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka Podstolego z nogą

Salceson golonkowy

Tradycyjny, produkowany wyłącznie z golonek.

Skład:
mięso wieprzowe (60%), woda, wieprzowa tkanka łączna (10%), żelatyna wieprzowa, przyprawy, sól peklująca

Salceson golonkowy

Boczek gotowany

Płat boczku marynowanego tradycyjnie w zalewie, gotowany, a następnie wędzony tradycyjnie. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Boczek gotowany

Kabanos wieprzowy

Tradycyjna receptura powoduje kruchość i łamliwość co charakteryzuje najlepszy kabanos.

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 150 g mięsa, sól kamienna, cukier, przyprawy naturalne

Kabanos wieprzowy

Kabanos wołowo-cielęcy

Kabanos wędzony tradycyjnie, pieczony, podsuszany.

Skład:
mięso wołowe, mięso cielęce, sól, przyprawy

Kabanos wołowo-cielęcy

Kiełbasa jałowocowa

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona wędzona tradycyjnie z dodatkiem gałęzi jałowca, podsuszana

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 135 g mięsa, sól, przyprawy naturalne

Kiełbasa jałowocowa

Kiełbasa myśliwska

Wędzona tradycyjnie kiełbasa wieprzowa, podsuszana wędlina o charakterystycznym smaku i zapachu.

Skład:
mięso wieprzowe,100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 135 g mięsa, ocet, sól, olej rzepakowy, cukier, przyprawy...

Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa zwyczajna

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe (91%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa zwyczajna

Kiełbasa krakowska podsuszana

Kiełbasa wieprzowa, gruborozdrobniona, wędzona tradycyjnie. Suszona przez 24 godziny w nagrzanej wędzarni.

Skład:
mięso wieprzowe (95%), skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa krakowska podsuszana

Kiełbasa krakowska parzona

Kiełbasa wieprzowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona. soczysta, doskonale doprawiona, idealna do kanapek i na półmisek wędlin. Wykonana...

Skład:
mięso wieprzowe (95%), woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa krakowska parzona

Kiełbasa polędwicowa

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona tradycyjnie, pieczona.

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 120 g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Kiełbasa polędwicowa

Bekon tradycyjny

Bekon marynowany tradycyjnie w zalewie, wędzony tradycyjnie, gotowany.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Bekon tradycyjny

Szynka wiejska gotowana

Szynka wieprzowa, tradycyjny wiejski smak, bez ulepszaczy. Soczysta i krucha marynowana i wędzona tradycyjnie.

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka wiejska gotowana

Szynka Podstolego

Legendarna szynka marynowana w zalewie ziołowej, wędzona tradycyjnie. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa...

Skład:
mięso wieprzowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka Podstolego

Szynka wołowa

Szynka wołowa, marynowana w zalewie, wędzona tradycyjnie, gotowana.

Skład:
mięso wołowe, 100g wyrobu wyprodukowano ze 125g mięsa, przyprawy naturalne, sól peklująca

Szynka wołowa

Pasztet wieprzowy w foremce

Pieczony w foremce, wspaniały smak i zapach. Doskonale doprawiony.

Skład:
mięso wieprzowe (60%), tłuszcz wieprzowy (20%), wątroba wieprzowa (10%), woda, bułka pszenna, przyprawy naturalne, sól...

Pasztet wieprzowy w foremce

Kiełbasa z fileta z kurczaka

Kiełbasa drobiowa, gruborozdrobniona, wędzona, parzona

Skład:
mięso z kurczaka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowana ze 105g mięsa, sól, przyprawy

Kiełbasa z fileta z kurczaka

Kiełbasa małopolska

Kiełbasa wieprzowa, średniorozdrobniona, wędzona, pieczona

Skład:
mięso wieprzowe, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 125 g mięsa, sól, przyprawy

Kiełbasa małopolska

Pasztet drobiowy

Wędlina drobiowa, podrobowa, pieczona w foremce.

Skład:
mięso z kurczaka (70%), wątroba z kurczaka (10%), woda, kasza manna, sól, przyprawy (zawierają seler).

Pasztet drobiowy

Szynka z indyka

Szynka z indyka marynowana, wędzona, gotowana.

Skład:
mięso z indyka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 110 g mięsa, sól, przyprawy

Szynka z indyka

Polędwiczka z kurczaka

Szynka z kurczaka marynowana, wędzona, gotowana.

Skład:
mięso z kurczaka, 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano ze 110 g mięsa, sól, przyprawy

Polędwiczka z kurczaka

Parówki drobiowe

Kiełbasa drobiowa, drobnorozdrobniona, wędzona, parzona.

Skład:
mięso z kurczaka (90%), woda, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy

Parówki drobiowe

Gdzie kupisz

Gdzie kupisz

Zamów Catering

Zamów Catering

Nagrody i certyfikaty

Nagrody i certyfikaty

13 Maj, 22

Firma Gawor na liście wybranych projektów KSOW 6/2022 Województwa Małopolskiego

Projekt: Przykłady dobrych praktyk w zakresie regionalnego dziedzictwa kulinarnego – organizacja dwóch wizyt studyjnych: dla obecnych oraz dla...

04 Maj, 21

Firma Gawor na liście wybranych projektów KSOW 5/2021 Województwa Małopolskiego

2 projekty, w których partnerem jest nasza rodzinna firma - Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja znalazły się na liście wybranych projektów...

31 Mar, 20

Jak kupić produkty Gawor Wędliny przed Świętami Wielkanocnymi?

W czasie przedświątecznym nasze produkty można nabyć w następujący sposób: 1) W naszym sklepie firmowym w Podstolicach - godziny otwarcia:...

18 Mar, 16

Targi Wielkanocne 2016 na Rynku Głównym w Krakowie


Od piątku poprzedzającym Niedzielę Palmową zapraszamy...

28 Lis, 15

Kiermasz Bożonarodzeniowy 2015 na Rynku Głównym w Krakowie


Zapraszamy na płytę Rynku Głównego na Kiermasz...

27 Mar, 15

Targi Wielkanocne 2015 na Rynku Głównym w Krakowie


Od piątku poprzedzającym Niedzielę Palmową zapraszamy...

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej