Gawor Wędliny z Podstolic
Podstolice, to miejscowość położona zaledwie kilka kilometrów od południowej granicy Krakowa, nieopodal Wieliczki. Jej początki i nazwa sięgają XIII wieku i związane były z urzędem Podstolego, namiestnika stolnika, któremu produkty i wyroby na stoły książęce i królewskie na Wawelu dostarczali mieszkańcy Podstolic, słynący między innymi z wysokiej jakości wyrobów masarskich.
Przekazywane z ojca na syna metody tradycyjnego wytwarzania oraz wędzenia wędlin przetrwały do dzisiaj. Dlatego nasze produkty cechują się charakterystycznym dla staropolskich wyrobów aromatem i wykwintnym smakiem.
Gawor - Produkcja Wędlin - Jakość i Tradycja
Jesteśmy firmą rodzinna, założoną w 1989r. Tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna, dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne metody produkcji oparte między innymi na naturalnym wędzeniu drewnem i starannym doborze przypraw.
Nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów, co decyduje o niepowtarzalnym smaku i aromacie naszych wyrobów. Dbamy o różnorodność asortymentu. Nadzwyczajny smak produktów z naszej firmy został potwierdzony wieloma wyróżnieniami i nagrodami m.in : Grand Prix w Konkursie Małopolski Smak, pierwsze miejsce w Konkursie smak XX-lecia, pierwsze miejsce na najlepszy produkt Europejskich Targów Produktów Regionalnych, Godłem Promocyjnym Agro Polska. Kiełbasa wiejska, boczek wędzony, kiszka oraz szynka Podstolego zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. W ofercie posiadamy także wędliny ekologiczne.
Grono naszych Klientów poszerza się nieustannie, co daje nam dużą satysfakcję i mobilizację do dalszego działania. Stawiamy sobie za cel wyrabianie dla Państwa wędlin najwyższej jakości, opartych na tradycyjnych recepturach ponieważ zależy nam na zdrowiu naszych Klientów.